roti.bakar : ). Powered by Blogger.

Jun 25, 2009

take a break..


BICARA HIKMAH

"I am a traveler seeking the truth, a human searching for the meaning of humanity and a citizen seeking dignity, freedom, stability and welfare under the shade of Islam. I am a free man who is aware of the purpose of his existence and who proclaims: “Truly, my prayer and my sacrifice, my living and my dying are all for Allah, the Lord of the worlds; no partner has He. This, am I commanded and I am of those who submit to His Will.” This is who I am. Who are you?"

(Hassan al-Banna)

"Janganlah engkau merasa seolah-olah umurmu masih panjang kerana lamunan seperti itu banyak membawa kepada ajal..."

(Syair)

"The greatest weakness of most humans
Is their hesitancy to tell (show) others,
How much they love them
While they're alive."

(Poet)

"Ya Allah... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami mengikuti yang benar itu. Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar dan permudahkan kami meninggalkannya."..ameen~~



Jun 19, 2009

notitle : x

silent with observation..smile when confuse...
[me,sumtyms]




so noisy like to potpet2
[me,most of the tym hee~]




Im a family person :)

[dats real me..no doubt heee~]




me...myself (",)

ive a thing dat i regret it :c
[not to be mention hee sumday maybe~]
but ive thing dat i dare to say i proud to have n to be it :)
heeheehee (",)
hlovate say : live hell or live well u choose?
i say: i want to live well (",)
wat ive regret,biar jadi pengajaran dalam hidup..
sebabny apa yang baik-baik itu semuany datang dari ALLAH..(",)
Alhamdulilah~
dan yang buruk-buruk tu semuany datang dari diri saya sendiri :C

Hidup..hepi camna p0n..klu xda keredhaan dariNYA..
of coz like menempah tempat di Neraka...
[so hati kena jaga...Iman biar topup selalu..]
...ngat fatin dunia ni hanya sementara sahaja tau...
[so indah-indahkan la hidup di dunia ni ngan ISLAM di hati]
kita datang dari ALLAH,dan akhirnya kembali pada NYA jua..
bila tiba masa kita kembali padaNYA...
ku mohon....dalam keredhaan Mu ya ALLAH
ameen~



Bubbly~~

Lalalala~
besok blik umah..^_^
hepi ney....after 5month eheehe,cam nda penah jau dari umah pla ni,padalah 5yr duk ostel dulu,tapi xlah jau sangat umah..abah p0n keja di sek..can jumpa evryday wat,than here...ewwhh ive nobody here..just them the 'evryone' i kol fren ehehe...nice to have u all tau here...my housemate,classmate,sabahan mate..and org2 yang ngaku saya ni kawan la huhu.blik umah..blik umah heee..miss home,miss mama abah adeq ain nuar iha eja...tapi blik p0n blum sure jumpa smua..da la bukan holiday..ain masuk da kpli next monday(congrat ain heee),nuar d matrix (study bek2 ko sana nuar,miss to have a rant ngan ko),eja pla d teknik..de 1st lady in family mas0k teknik ajah2...heee baru maw suh ko masak chiken lem0n ahaha tu ka nama masakn ko tu hehe...iha of coz ada d umah..eleh nanti kena buli ja masak nanti ni d umah :p..abah ngan mak keja...adeq hehehe..storytale manyak ni maw crita ngan ko...ahaha...adoii sabar la fatin...berapa jam lagi ney..u will be home ahaha...

big plan heee...to my fellow fren..farabianz of coz for de girl jak...maw g poring aaa,aiyee wish jadi la plan ni..long tym nda hang out ngan kamu ni,miss banget..

Tolong ingatkan saya dalam kembara ini ^_^


iluvIslam^_^


Assalamualaikum sahabat-sahabatku…

Nak minta tolong sikit boleh tak?

Tolong ingatkan saya
,
Andai saya terlupakan tuhan,
Dalam kelapangan dan kesibukan,
Dalam kesenangan dan kesusahan.

Tolong ingatkan saya
,
Jangan jadi anak derhaka,
Mak ayah dilupakan jangan,
Usah diluka hati dan perasaan.

Tolong ingatkan saya
,
Dengarlan dan bacalah Al-Quran,
Tika radio penuh hiburan,
Tika tv penuh Hindustan.

Tolong ingatkan saya
,
Di mana silamnya zahirku,
Jika aurat didedahkan disingkat,
Diketat dan dijarangkan.

Tolong ingatkan saya
,
Jadilah sahabat yang baik,
Sentiasa memberi peringatan,
Sentiasa menerima teguran.

Tolong ingatkan saya
,
Kalau bercinta biarlah keranaNya,
Dalam memilih utamakan iman,
Kelak ikatan dihindari syaitan.

Tolong ingatkan saya
,
Hidup ini satu kembara,
Kutiplah mutiara dalam perjalanan,
Moga di sana menjadi bekalan.

Tolong ingatkan saya
,
Diri ini milik Yang Kuasa kepadaNya,
Jiwa diserahkan segala-segala,
Dialah tumpuan.

Tolong ingatkan saya..

Jun 18, 2009

Tribute from me f.a.t.i.n ^_^



With a big hand......
A tribute from me to dak umah B 1-3 heeheehee..
cam suspent jak pla...

K.A.M.I
STILL DI SINI...STAND ALL TOGETHER
CAYANG KAMO SEMUA..
HAZLIZA a.k.a as,FATIN a.k.a aten,TIQAH a.k.a ieqa,
ALISYA a.k.a cyot,
FAZLIANA a.k.a k.ina,FAEZAH a.k.a k.exza
HIDAYAH a.k.a ayot
,ZAIHA a.k.a zai,AIN a.k.a che ton.

DIPLOMA IN NURSING [INSTEDT]
A memory to remmember :)

so hard :'(

Dis is so much harder than i think..........huh..urgghhhhh..
y do i have dis kind of feeling..ya ALLAH....
tunjukkan sedikit NUR pada hamba mu yang lemah ni.......

Andai ada ruang..ada kesempatan....
andai ada.......ana tak mungkin siakan...
tapi hati ana.....hati ana...urhhhh :'(

Ana hanya mampu mohon pada MU ya ALLAH.....

Jun 7, 2009

Love letter's

Surah An-Nisa [wanita] ayat 142
yakni bermaksud.....

"Sesungguhnya orang munafik itu hendak menipu ALLAH,tetapi ALLAH-lah yang menipu mereka,[ALLAH membiarkan mereka dalam pengakuan beriman,sebab itu mereka dilayani seperti para mukmin.Dalam pada itu ALLAH telah menyediakan neraka buat mereka sebagai pembalasan tipuan mereka itu].Apabila mereka berdiri umtuk solat,mereka melakukan dengan malas,mereka bermaksud riya (ingin dipuji dihadapan manusi) dan mereka tidak mengingat ALLAH kecuali sedikit sekali [ mereka hanya solat sekali-kali sahaja,iaitu apabila mereka berada di hadapan orang]"

''Ya ALLAH,jauhi la kami daripada golongan riya ini,berikanlah kekusyukan dalam solat kami agar kami dapat merasa halwatul iman,agar kami sentiasa mentarbiahkan diri sepenuhnya hanya pada MU...amin Ya RAHMAN,..amin Ya rahim..amin Ya Robal a'lamin.."

Jun 2, 2009

Perjalanan ini masih jauuu....^_^

^_^ Im smiling today..... hehehe...dunno maw cakap apa..a long way to go fatin hmmm.. song for today....layan^_^



video